Karty

nedeľa 26. apríla 2015

Mydlo zadarmo


K aktálnemu číslu časopisu Harper's bazaar je pribalené mydlo Verbena od značky L'occitane.  Časopis sa predáva v dvoch formátoch. Menší z nich stojí 3,99 €. Samotné mydlo sa predáva podľa stránky uvedenej značky za cenu 4,50€, takže kúpa tohoto časopisu sa oplatí aj v prípade, že vás tento druh perodík nezaujíma. 
Mydlo je vyrobené zo 100% prírodných surovín a je obohatené o bambucké maslo. L'occitane spolupracuje so ženami v africkej krajine Burkina Faso od ktorých získava bambucké maslo a podporuje tak ich ekonomickú nezávislosť. Mydlo má veľmi intenzívnu vôňu, ktorá mne pripomína citróny. Aj zabalené v papierovom obale prevoňalo celú kabelku. Po použití však na pokožke vôňa nijak intenzívne neostáva. Napriek obsahu bambuckého masla ide o klasické tuhé mydlo. Neostáva teda z neho rozmočená mazľavá hmota ako sa to často stáva v prípade mydiel "s kvapkou hydratačného krému" a podobne. 
S mydlom som teda spokojná. Úprimne priznávam, že si časopisy kupujem len v prípade, že k nim pribalené niečo zaujímavé. A aj to väčšinou len keď cestujem vlakom, aby som mala čo čítať. Musím však povedať, že v tomto prípade som aj tak nemala. Napriek 265 stranám som už po 20 minútach nemala čo čítať. Časopis je plný fotiek a reklám. Samotný editorial sa nachádza až na strane 34. Rozsiahlejšie články (na celej dvojstrane) by ste v celom časopise spočítali snáď na prstoch jednej, možno dvoch rúk. A ešte aj tak z viacerých z nich "kričí", že ide o inzerciu. Ostatné texty sú len krátke popisky k fotkám a obrázkom. Časopis teda odporúčam jedine ak sa radi inšpirujete módnymi outfitmi. Ak však máte záujem niečo čítať, asi vám vyhovovať nebude. 

Kupujete si podobné "ženské" časopisy? Ak áno, aké? A pravidelne, alebo len kvôli pribaleným darčekom? 

4 komentáre:

  1. Tak to sme na tom rovnako, väčšinou kupujem časopisy iba keď cestujem. No keďže vlakom chodím každý týždeň, tak sa dá povedať, že ich kupujem pravidelne. Cielene však tiež iba kvôli pribaleným darčekom. :D
    ChristyShades

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Top Fashion Magazin, je to to najlepšie čo nájdeš na Slovensku v rámci časopisov - na to že vychádza len 4x do roka plnohodnotne vynahrádza všetko čo ponúkajú každomesačne komerčnejšie srandy. Inak ak nie je v časopise (Eva, Emma ...) príloha ani ho nemám potrebu kupovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já už bych si to koupila jen kvůli té Sarah Jessice Parker na titulce, protože ji miluju :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Časopisy si většinou kupuju do čtečky nebo chodím lovit stará čísla do naší knihovny, kde jsou v čítárně přístupné z několika let..Ale přiznám se, že párkrát jsem podlehla a několikrát jsem si kvůli nějaké neodolatelné kosmetice (nebo jídlu:D) magazín jako Elle nebo Cosmo prostě koupit musela :D
    tribanany.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť